Vattenmelon cider
Efter ett antal lyckade vinstatser, mjöd bryggning och hypotetiska destillationer, så var det dags att avancera i bryggandet och börjar skriva ned det någonstans
I början var mina planer att bygga en egen fruktpress och allt vad det innebär men efter en del tänkande och nu när Willys hade extra pris på vattenmelon (4,90kr/kg) + plus att tunnorna ekar tomma så simsalabim var planen spikad.
Recept
Pectulose
Strarkvins jäst
Hjorthornssalt
Askorbinsyra
Kanske lite socker
Uträkning och tillvägagångssätt
Med dessa få ingredienser så siktar jag på cider med följande uträkning:
30 kilo bör (enl. Internet) bestå av 24 liter vatten (80%), 2,28 kilo socker (7,6g per 100g *10*30)
Detta ger mig 2280/17/24=5,5%. Så bör bli en ganska ok cider om man eventuellt slänger i lite extra socker men vill egentligen utesluta vitt socker helt, även om man då får göra om ekvationen.
Kommer även brygga efter Bozo metoden så det blir bara att skala melonerna och kasta i tunnan
Ska bli ett spännande experiment medans blåbärs skörden är i full gång och i väntan på äpplena.
Ska försöka uppdatera i lagom takt då jag nu väntar på pectolase enzymerna som jag vill slänga i först.
Kommentarer
Skicka en kommentar